Att göra i Vejbystrand

Vejbystrand Sport Park

Padel, gym & pulka

I Vejbystrands Sport Park hittar du två padelbanor, pickle, gym, grill och pulka. Vid Vejby IP hittar du möjligheter till aktivitet. Padelbanorna bokar du via MATCHI.

Kattegattleden

Cykelvänligt landskap

Kattegattleden är en havsnära cykelled som går längs hela Vejbystrandskusten.
Hos oss finns cyklar från att hyra. Smakcykling i Vejbystrand sker utmed delar av Kattegattleden.

Skåneleden

Vandra i naturen

I Vejbystrand kan du ansluta till Skåneldens sträckningar SL1: 18, 19 och 22. På vandrarhemmet finns litteratur och kartor, eller sök på Skåneledens hemsida. Det finns också flera skyddade naturområde på Bjärehalvön att utforska.

Vilt & Gott

Stort sortiment av viltkött

I en fin liten gårdsbutik strax utanför Vejbystrand hittar du ett stort sortiment av viltkött. Allt kött är finstyckat, vaccumförpackat och märkt. Förutom viltkött säljs andra produkter som gelé, kryddor, torkad svamp, grytlappar och förkläden i skinn.

Friluftsbad med bastu

Simbassäng

I Vejbystrand kan du varva havsbad med bad i simbassäng sommartid, eller varför inte en stund i bastun. Friluftsbadet ligger vid stranden, 10 minuters promenad från Vandrarhemmet. Kika på Ängelholms kommuns hemsida för öppet- och bastutider. På friluftsbadet finns också möjlighet att gå i simskola.

Café LillaRo

Unikt café sommar & vissa helger

LillaRo har ett litet kök som är fyllt med kärlek till vad som odlas i trakten. De lagar maten på det som är i säsong och menyn ändras från vecka till vecka. De använder lokala och ekologiska råvaror till nästan allt och det finns alltid vegetariska och veganska alternativ. Läs mer på hemsidan eller instagram.

Smakvandring

Till fots eller på cykel

Vi anordnar Smakvandringar & Smakcykling. Njut av mat och dryck i kombination med rörelse & vacker natur. Äventyren bjuder på lokala läckerheter från Heberleins Delikatess, Vilt & Gott, Vejby Vingård, Ljungbyholm Vingård, Bjäre Fisk & Skaldjur och Strandhugget.

Egen stuga

Villa Sigrid & Studio Sigrid

På en lummig villagata i Vejbystrand ligger Villa Sigrid, 55 kvm i Skandinavisk ljus stil med stort terass. Denna passar till familjen på fyra personer som vill stanna en vecka eller mer. Är man bara två kan man hyra Studio Sigrid som är inredd med samma komfort och i samma härliga stil.

Delikatessbutik

Sandgårdens Skafferi

Denna lilla delikatessbutik lämnar ingen oberörd. Härligt goda lokala delikatesser trängs med franska oljor och engelska te-sorter. Du kan också köpa sköna, varma fårskinn, vackra ljuslyktor, trendiga glas och läckert porslin till en vän, eller varför inte dig själv?

Restaurangerna

Magnarp & Vejbystrands Hamn

I Magnarps hamn finns Bjäre Fisk & Skaldjur som specialiserats sig på havets läckerheter. I Vejbystrands hamn kan du välja att ta något lite lättare på Hamnrestaurangen eller en trerätters på Strandhugget, som ibland även grillar på baksidan och ordnar musikkvällar.

Vingårdarna

Vejby & Ljungbyholms vingårdar

Vejbystrand har inte bara en, utan TVÅ vingårdar! Vejby Vingård har en unik inriktning på egna röda och orange ekologiska viner. Ljungbyholms vingård odlar på plats men har också ett samarbete med odlare i Kroatien. 

Träning & hälsa

Padel, gym & vattensport

I Vejbystrand finns inte bara skön natur och meditativa miljöer. Det finns massor av möjligheter att aktivera sig fysiskt. Vår sportpark har fina padelbanor, ett härligt utegym och kul hinderbanor. Det finns ett friluftsbad och vid havet finns möjligheter till vattensporter.